ons team

Mr. Ilse de Jongh en Mr. Jan Wesemael hebben de BVBA CEPA Advocaten opgericht.

Mr. Peter Van Der Eecken heeft het kantoor vervoegd op 1 oktober 2018.

Mr.

Ilse

de Jongh

Ik ben geboren op 8 juni 1984 in Jette. Mijn studies secundair onderwijs heb ik gevolgd aan het Koninklijk Atheneum Keerbergen. Vervolgens startte ik hogere studies aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde er in juni 2008 het diploma Licentiaat (Master) in de Rechten. 

 

Mijn professionele loopbaan begint in oktober 2008. Ik begon mijn carrière aan de balie Brussel bij TKA-Advocaten. Mijn stagemeester was Mr. Roosje Uyttendaele. De stage in een Brussels advocatenkantoor was enorm leerrijk omdat ik er kon proeven van diverse takken van het recht: verkeersrecht, strafrecht, verbintenissenrecht, arbeidsrecht, familierecht, huur, … Ik ging heel veel naar de rechtbank en kon dus veel pleiten in diverse materies.

 

In november 2012 vervoegde ik het Advocatenkantoor Dubois & Fabré in Aalst. Daar heb ik mij voornamelijk toegelegd op het personen- en familierecht.

 

In juli 2018 startte ik samen met Peter en Jan een eigen kantoor.

 

Voorkeurmateries: familierecht, familiaal vermogensrecht

 

ilse@cepa-advocaten.be

0476 91 06 93

Mr.

Peter Van Der Eecken

Ik ben geboren op 7 mei 1983 in Aalst en ging er naar het Sint-Jozefscollege. Aan de Hogeschool Gent behaalde ik een professionele bachelor bedrijfsbeheer - Rechtspraktijk. Mijn master in de rechten behaalde ik in 2010, als werkstudent, aan de UGent. Ik werkte toen als adviseur op de personeelsdienst notarissen, magistraten en gerechtsdeurwaarders.

 

Na mijn studies ging ik aan de slag bij Advocatenkantoor Dubois & Fabré waar ik mij toelegde op burgerlijke aansprakelijkheid en contractenrecht, voornamelijk huur en bouwrecht. In 2011 op het einde van mijn eerste stagejaar won ik de pleitwedstrijd onder de eerstejaars stagiaires van de Balie van Dendermonde. Tijdens het tweede en derde stagejaar was ik ook actief als bestuurslid van de Conferentie van de Jonge Balie Dendermonde.

In 2014 behaalde ik het getuigschrift van bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken.

 

Na 5 jaar ruilde ik de advocatuur in voor een job als Real Estate Specialist, adviseur rechtskundige specialiteit, bij de NMBS. Daar kon ik mij vooral toeleggen op verkopen, aankopen, erfpacht, opstal, concessies, …

 

Nu ben ik klaar om, met nog meer ervaring, terug te bemiddelen, advies te geven en de mensen bij te staan tijdens een procedure. Een goed advies is voor mij pragmatisch, duidelijk, beknopt en in mensentaal. In de general counsel barometer van 2016 werd dit sprekend omschreven als volgt: “Vertel mij niet hoe een horloge werkt, vertel mij hoe laat het is.”

 

Voorkeurmateries: bemiddeling, verbintenissenrecht, bouwrecht, (aan)koop, verhuur

peter@cepa-advocaten.be

0498 61 65 64

Mr.

Jan Wesemael

Ik ben geboren te Aalst op 10 maart 1988 en studeerde Latijn-Wiskunde aan de DVM-Humaniora te Aalst.

 

Vervolgens behaalde ik een professionele bachelor bedrijfsbeheer, optie rechtspraktijk waarna ik via een niet te onderschatten schakelprogramma in 2014 met onderscheiding mijn diploma rechten behaalde aan de Universiteit van Gent.

 

Van oktober 2014 tot en met september 2017 was ik advocaat-stagiair bij Dubois & Fabré, Advocaten en was ik actief in verschillende rechtstakken waaronder zakenrecht, contractenrecht, arbeidsrecht, strafrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht, administratief recht, consumentenrecht, handels- en vennootschapsrecht, ...

 

Ik ben gespecialiseerd in bouw- en aannemingsrecht, verzekeringsrecht, zakenrecht en bijzondere overeenkomsten (koop-verkoop, koop op plan, (handels)huur, pacht, …) en heb bijzondere interesse in het handels- en economisch recht en het vennootschapsrecht.

 

Sinds 1 oktober 2017 ben ik opgenomen op het tableau als lid van de balie van Dendermonde.

Voorkeurmateries: aansprakelijkheidsrecht (o.a. verkeer), verzekeringsrecht, zakenrecht, zakelijke zekerheden, ruimtelijke ordening, handels- en economisch recht

 

jan@cepa-advocaten.be

0472 20 48 94